Module A

Module A: BASISKENNIS HONDENGEDRAG

Doelstelling Module A:

Deze module is bedoeld als eerste opstap naar het diploma ‘Kynologisch Instructeur’ e.o. ‘Kynologisch Instructeur plus’.
In deze module wordt een basis gelegd ten aanzien van communicatie met mensen alsmede communicatie en gedrag met & van honden. Tevens gaan we in op de ontwikkeling en socialisatie van honden en krijgt u een inleiding ten aanzien van leerprocessen bij honden.

Doelgroep Module A:

Deze module is bedoeld voor mensen die graag het diploma ‘Kynologisch Instructeur’ willen halen, omdat zij b.v. een eigen uitlaatservice of hondenschool willen beginnen of hulpinstructeur zijn bij een hondenschool, of gewoon meer kennis willen opdoen voor het beter begrijpen en leren van hun eigen hond.

Deze module is tevens bedoeld voor mensen die hun kennis m.b.t. honden willen vergroten omdat ze b.v. willen assisteren op een hondenschool, een dierenopvang of dierenpension. Ook voor de hobbyist of fokker zal deze na het volgen van de Module A veel
kennis en inzicht hebben en in staat zijn een betere relatie met en meer begrip voor zijn/haar hond op te bouwen.

Inhoud:

  1. communicatie mensen / cursisten
  2. communicatie honden
  3. gedrag honden
  4. ontwikkeling en leerprincipes honden
  5. trainingsmethodes
  6. FCI rasgroepen

Deze module bestaat voor het grootste gedeelte uit theorie.

Duur & Examinering

Deze module bestaat uit een lang weekend met direct aansluitend een theorie-examen. Afhankelijk van datum is deze module ook door-de-weeks te volgen eventueel i.c.m. Module B ‘Leerprincipes & Trainingsmethodes. Om u zo goed mogelijk op het examen voor te bereiden ontvangt u het lesmateriaal uiterlijk 2 weken voor aanvang thuis en nadat de factuur voor deze module is voldaan. Na het behalen van dit examen ontvangt u een certificaat als bewijs dat u geslaagd bent en kunt u desgewenst deelnemen aan Module B: ‘Leerprincipes & Trainingsmethodes’

Overzicht opleidingen

In Verband met Corona prikkelen enkel Thuisstudie beschikbaar

Online Thuisstudie
Module A  datum                                            Kosten
Thuisstudie + Examen                                  € 299,00 (excl. btw)

Onbekend

Direct inschrijven

* prijzen inclusief lunch, koffie, thee & fris, exclusief BTW en onder voorbehoud van prijswijzingen.