Module B

Module B: Leerprincipes & Trainingsmethodes (Thuisstudie

Doelstelling Module B:

Deze module is bedoeld als verdere opstap naar het diploma ‘Kynologisch Instructeur’ e.o. ‘Kynologisch Instructeur plus’ en is te volgen wanneer Module A met goed gevolg is afgerond.

In deze module gaan we dieper in op leerprincipes, trainingsmethoden & gedrag. U leert o.a. wat bedoelt wordt met klassieke en operante conditionering en wat voor invloed dat heeft op de gedragingen van en trainen van honden. Dat ondanks het feit dat positief trainen voorop staat en de kern vormt van deze module men soms toch de keuze moet maken om in te grijpen en wat dan de spelregels dan zijn. Hoe rangorde van invloed is maar ook feitelijke clicker-training komt aan bod evenals diverse praktijkoefeningen met (eigen) honden.

U zult beter begrijpen hoe een hond leert en wat uw rol hierin kan zijn. Deze kennis kunt u direct in de praktijk brengen.

Deze module bestaat uitsluiten uit theorie.

Doelgroep Module B:

Deze module is bedoeld voor mensen die graag het diploma ‘Kynologisch Instructeur’ willen halen omdat zij b.v. een eigen uitlaatservice of hondenschool willen beginnen of hulpinstructeur zijn bij een hondenschool of gewoon meer kennis willen opdoen voor het beter begrijpen en leren van hun eigen hond.

Tevens is deze Module geschikt voor mensen die graag meer kennis en ervaring willen opdoen in de leerprocessen & training van honden.

Inhoud:

1. Clickertraining
2. Leerprincipes
3. Ingrijpen – corrigeren
4. Probleemgedrag
5. Rangorde
6. Kinderen en Honden
7. Gedragstesten, (theoretisch)
8. Praktijkoefeningen
Deze module bestaat vooral uit praktijkoefeningen met (eigen) honden.
het theoretisch gedeelte is een thuisstudie (na de module A te volgen)

Duur en Examinering

Deze module bestaat uit een Thuisstudie en online via e-mail de hoofdstukken van deze module,  na de module geleerd te hebben kunt u direct aansluitend een theorie-examen aanvragen. Deze module is dus op eigen tempo thuis te volgen. Om u zo goed en snel mogelijk op het examen voor te bereiden ontvangt u het lesmateriaal direct nadat de factuur voor deze module is voldaan. Na het behalen van dit examen ontvangt u een certificaat als bewijs dat u geslaagd bent en kunt u desgewenst deelnemen aan Module C: Kynologisch Instructeur.

Overzicht opleidingen

In Verband met Corona prikkelen enkel Thuisstudie beschikbaar

Online Thuisstudie
Module B                                                         Kosten
Thuisstudie + Examen                                  € 299,00 (excl. btw)

Direct inschrijven

* prijzen exclusief BTW en onder voorbehoud van prijswijzingen.