Module C

Module C: INSTRUCTIE

Doelstelling Module C:

Deze module is bedoeld als sluitstuk naar het diploma ‘Kynologisch Instructeur’ e.o. opstap naar het diploma ‘Hondengedragstherapeut’ en is te volgen wanneer Modules A & B met goed gevolg zijn afgerond.

In deze module wordt de verworven (praktijk) kennis uit module A en B in de praktijk gebracht. Centraal staat het lesgeven aan een groep cursisten met honden. Hoe zorgt u ervoor dat je als instructeur een optimaal resultaat bereikt met je cursus en bij je cursisten.

NB: voorafgaand aan het volgen van deze Module dient u minimaal 30 lessen stage te lopen bij een van onze hondenscholen of elders.
Na het het afronden van module A worden deze al ingepland.(mits u zich ook voor module B en C heeft opgegeven).
Wilt u alleen maar module A en of B behalen, hoeft u geen stage lessen te volgen. wilt u het diploma kynologisch Instructeur behalen, dan is module C een verplichte module.

Tijdens deze module krijgt u ook een opdracht om lesplan te schrijven wat meetelt bij de examinering.
Dit betekent dat u niet klaar bent aan het einde van de lesdag(en)! U zult echt na afloop thuis verder aan dit lesplan dienen te werken.

Deze module bestaat uit theorie maar vooral praktijkoefeningen.

Doelgroep Module C:

Deze module is bedoeld voor mensen ‘Hondengedragstherapeut’ willen worden of voor zij die graag het diploma ‘Kynologisch Instructeur’  willen behalen omdat zij b.v. een eigen uitlaatservice,  een eigen hondenschool willen beginnen of instructeur zijn bij een hondenschool.

Tevens is deze Module geschikt voor mensen die graag meer kennis en ervaring willen opdoen m.b.t. instructie in de praktijk.

Inhoud:

1. Baas-hond combinatie
2. Vaardigheden instructeur
3. Cursisten
4. Lesgeven
5. Feedback
6. Huiswerk
7. Lesvoorbereiding
8. Lesgeven is vakwerk
Deze module bestaat uit theorie & praktijk met (eigen) honden.

Duur en Examinering

Deze module bestaat uit een lang weekend met direct aansluitend een examen (theorie, lesplan in praktijk). Om je zo goed mogelijk op het examen voor te bereiden ontvang je het lesmateriaal thuis 14 dagen voor aanvang van deze module en nadat je de factuur voor deze module hebt voldaan. Na het behalen van dit examen ontvang je het diploma ‘Kynologisch Instructeur’ en kun je desgewenst deelnemen aan Module D: ‘Probleemgedrag Honden’.

Overzicht opleidingen

Voorjaar 2022:
Module C datum Kosten*
vrijdag. 13 t/m zondag 15 mei 2022 € 399,00 (excl. btw)

Najaar 2022:
Module C datum Kosten*
vrijdag 6 t/m zondag 8 dec. 2022 € 399,00 (excl. btw)

Direct inschrijven

* prijzen inclusief lunch, koffie, thee & fris,
exclusief BTW en onder voorbehoud van prijswijzingen.