Module C

Module C: INSTRUCTIE

Doelstelling Module C:

Deze module is bedoeld als sluitstuk naar het diploma ‘Kynologisch Instructeur’ e.o. opstap naar ‘Kynologisch Instructeur plus’ met het certificaat Probleemgedrag Honden ‘ en is te volgen wanneer Modules A & B met goed gevolg zijn afgerond.

In deze module wordt de verworven (praktijk) kennis uit module A en B in de praktijk gebracht. Centraal staat het lesgeven aan een groep cursisten met honden. Hoe zorgt u ervoor dat je als instructeur een optimaal resultaat bereikt met je cursus en bij je cursisten.

NB: voorafgaand aan het volgen van deze Module dient u minimaal 25 uur stage te lopen bij een hondenschool.
Wilt u alleen maar module A en of B behalen, hoeft u geen stage lessen te volgen. wilt u het diploma kynologisch Instructeur behalen, dan is module C een verplichte module.

Tijdens deze module krijgt u ook een opdracht om lesplan te schrijven wat meetelt bij de examinering.
Dit betekent dat u niet klaar bent aan het einde van de lesdag(en)! U zult echt na afloop thuis verder aan dit lesplan dienen te werken.

Deze module bestaat uit theorie, een lesplan maken, maar vooral praktijkoefeningen.

Doelgroep Module C:

Deze module is bedoeld voor mensen die graag het diploma ‘Kynologisch Instructeur’  willen behalen omdat zij b.v. een eigen uitlaatservice,  een eigen hondenschool willen beginnen of instructeur zijn bij een hondenschool.

Tevens is deze Module geschikt voor mensen die graag meer kennis en ervaring willen opdoen m.b.t. instructie in de praktijk.

Inhoud:

1. Baas-hond combinatie
2. Vaardigheden instructeur
3. Cursisten
4. Lesgeven
5. Feedback
6. Huiswerk
7. Lesvoorbereiding
8. Lesgeven is vakwerk
Deze module bestaat uit praktijkoefeningen met (eigen) honden.
het theoretisch gedeelte is een thuisstudie (na de module B te volgen)

Duur en Examinering

Deze module bestaat uit een lang weekend met direct aansluitend een examen (theorie, lesplan in praktijk). Om je zo goed mogelijk op het examen voor te bereiden ontvang je het lesmateriaal thuis voor aanvang van deze module en nadat je de factuur voor deze module hebt voldaan. Na het behalen van dit examen ontvang je het diploma ‘Kynologisch Instructeur’ en kun je desgewenst deelnemen aan Module D: ‘Probleemgedrag Honden’.

Overzicht opleidingen

Voorjaar 2023:
Module C datum Kosten*
in maart, en in juni € 399,00 (excl. btw)

Najaar 2023:
Module C datum Kosten*
september en december € 399,00 (excl. btw)

Direct inschrijven

* prijzen inclusief lunch, koffie, thee & fris,
exclusief BTW en onder voorbehoud van prijswijzingen.