Module E

Module E: HONDENGEDRAGSTHERAPEUT

Doelstelling Module E:

Module E mag worden gevolgd, wanneer je het diploma “Kynologisch Instructeur”  hebt behaald en module D hebt gevolgd. Tijdens deze module gaan wij in in praktijk dieper in op de oorzaken en mogelijke oplossingen van probleemgedrag bij honden.

Aan de hand van probleemgedragingen zullen we in de praktijk gaan achterhalen wat de oorzaak van het probleem is en wat hieraan te doen. Cursisten leren een behandelingsstrategie & behandelplan te ontwikkelen voor (ernstige) gedragsproblemen om hiermee hond en eigenaar te helpen.

Doelgroep Module E:

Deze module is bedoeld voor mensen die het diploma ‘Hondengedragstherapeut’ willen behalen en zelfstandig gedragsconsulten willen kunnen gaan verrichten.

Inhoud & Diploma

Om het diploma Hondengedragsdeskundige te ontvangen moet je met minimaal 5 casussen meegekeken hebben met een gedragsdeskundige (gedragstherapeut) en een daarvan een ‘schaduw-plan’ gemaakt hebben. Daarnaast moet je minimaal 5 complete casussen zelfstandig gedaan hebben, onder toeziend oog van de stagebegeleider. Voor deze stage is geen vrijstelling mogelijk, na het eerste weekend van module D kunnen de consulten met de stagebegeleider al worden ingepland.

Deze module bestaat hoofdzakelijk uit praktijkconsulten.

Duur & kosten

Module Kosten*
E : praktijkstage

tijdelijk niet beschikbaar

Direct inschrijven

* prijzen exclusief BTW en onder voorbehoud van prijswijzingen.